Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Снимка: БГНЕС

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия.

За да се спре разрастването на пожара се правят широки просеки. Един испански самолет гаси пожара от въздуха, след което високопроходимите пожарни коли продължават да гасят с вода наземно, както го направиха на източния фронт, където огънят е овладян.

Пред БНР Благоевград, зам.-областният управител Елхан Кълков посочи, че пожарът в "Славянка" коства изключително много усилия на българската страна, а от гръцката страна не се прави необходимото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Монтана – градът отвъд шаблоните

Един от областните градове в Българския Северозапад е Монтана. Според статистическите данни регионът не може да се похвали с особено високи показатели в сферите на инфраструктурата, икономиката, образованието, социалните услуги. По данни от изминалата..

публикувано на 07.08.24 в 11:20

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35