Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горица Грънчарова-Кожарева започва разговори за състава на служебния кабинет

Горица Грънчарова–Кожарева
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, която в петък, 9 август, получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на служебен кабинет, започва от днес разговори за неговия състав.

"Президентът даде срок до 19 август да представя проект на кабинет, което означава, че още от утре започвам разговори със сегашните министри, както и с други експерти. Ще се справя!", каза тя пред журналисти след получаването на мандата.

Тя обеща да сформира кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставяне на редовно правителство. Грънчарова-Кожарева подчерта, че най-важната задача на служебното правителство е провеждането на честни избори.

Вижте също:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Народните представители одобриха актуализацията на бюджета

Общините ще получат допълнителни суми за свои проекти, благодарение на актуализацията на държавния бюджет, която беше одобрена окончателно от Народното събрание. Така кметовете на големите градове с районно деление ще могат да делегират на районните..

публикувано на 31.07.24 в 16:52

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от..

публикувано на 30.07.24 в 07:25

До края на седмицата ще е ясно дали ще има редовно правителство

За незабавно пристъпване към разговори с останалите политически формации в 50-ото Народно събрание, призова президентът Румен Радев представителите на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН). Той им връчи третия, последен, мандат за..

публикувано на 29.07.24 в 13:03