Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам. областният управител на Благоевград:

Гърция не гази пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Снимка: БТА

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “Трябва да намерим общи действия с гръцките власти”, заяви той, добавяйки, че български екипи са готови да заминат за Гърция, за да гасят пожара.

В момента обстановката в планината Славянка от българската й страна е сравнително спокойна. Наблюдават се единични тлеещи пънове, но опасността продължава да бъде в най-западната част заради тлеещите огнища и непотушени пожари в Гърция.

Положението става опасно особено в следобедните часове, когато с горещините и появяването на вятъра пожарът се прехвърля в наша територия. Поради тази причина всичките сили сме съсредоточили в най-западната част на планината”, каза още Елхан Кълков. По думите му, от гръцка страна не се вземат никакви мерки, тъй като вероятно този пожар не е сред приоритетите предвид многото огнени стихии във вътрешността на страната.



 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26
Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10