Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам. областният управител на Благоевград:

Гърция не гази пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Снимка: БТА

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “Трябва да намерим общи действия с гръцките власти”, заяви той, добавяйки, че български екипи са готови да заминат за Гърция, за да гасят пожара.

В момента обстановката в планината Славянка от българската й страна е сравнително спокойна. Наблюдават се единични тлеещи пънове, но опасността продължава да бъде в най-западната част заради тлеещите огнища и непотушени пожари в Гърция.

Положението става опасно особено в следобедните часове, когато с горещините и появяването на вятъра пожарът се прехвърля в наша територия. Поради тази причина всичките сили сме съсредоточили в най-западната част на планината”, каза още Елхан Кълков. По думите му, от гръцка страна не се вземат никакви мерки, тъй като вероятно този пожар не е сред приоритетите предвид многото огнени стихии във вътрешността на страната.



 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на..

публикувано на 06.08.24 в 12:53