Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят Благоевград като интересно място за живеене и бизнес

Снимка: Община Благоевград

"Ела (си) в Благоевград" е мотото на тридневен форум, организиран от екипа на кмета Методи Байкушев. Целта на събитието е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и да се реализират в родното си място. 

Предвидени са срещи с успели в бизнеса местни жители, с външни фирми и мениджъри, които ще представят своя модел на работа, както и възможностите да привлекат кадри към своите компании. По време на форума кметът ще представи стратегията за развитие на Благоевград за следващите 3 години. Десетки местни фирми ще участват в бизнес изложение.
 
Откриването е от 20 ч. в понеделник на централния площад в Благоевград. Областният град, като център на Югозападна България се намира на Автомагистрала "Струма", която го прави изключително комуникативен център между столицата София и бизнес потока по Коридор №10 към Гърция. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна реализацията на Вертикалния газов коридор

В София бяха подписани два основни договора за изграждане на части от Вертикалния газов коридор, с което на практика стартират реалните дейности за повишаване на капацитетите между Гърция и България и България и Румъния. След завършването на..

публикувано на 06.06.24 в 14:34
Методи Методиев

България може да поиска извънреден доклад за присъединяване към еврозоната

До средата на 2025 г. България ще е готова за еврозоната, прогнозира служебният зам.-министър на финансите Методи Методиев, пред финансовия форум в София "Шумът на парите". По думите му, към края на 2024 г. критерият за инфлация – единственият,..

публикувано на 04.06.24 в 17:12

България и САЩ ще обменят автоматично данъчна информация

България и САЩ вече имат споразумение за регламентиране на автоматичния обмен на данъчна информация. Документът беше подписан от вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова и посланика на САЩ в България Кенет Мертен...

публикувано на 31.05.24 в 16:31