Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев продадоха "Галъп интернешънъл Болкан"

Борислав Цеков
Снимка: БГНЕС

Финализирана е продажбата на 100% от акциите на социологическа агенция "Галъп интернешънъл Болкан", която е член на международната асоциация Gallup International със седалище в Цюрих. Учредителите и досегашни акционери Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, прехвърлиха своите дялове на учреденото за целта акционерно дружество "Пакстън Рисърч", оглавявано от доц. д-р Борислав Цеков, се казва в съобщение на "Галъп интернешънъл Болкан". Собственици на "Пакстън Рисърч" са консервативният тинк-танк Изследователски център за нова Европа, ръководен от доц. Цеков и сдружение "Републикански център" с председател д-р Петър Кичашки. В борда на "Пакстън Рисърч" участват адвокат Андриан Боянов и Ивилина Алексиева-Робинсън. Финансирането на сделката се осигурява от успешния международен бизнес, който развиват доц. Борислав Цеков и д-р Петър Кичашки.

"Правото на пенсия е гарантирано от Конституцията и ние решихме да се възползваме от него" - заявиха Андрей Райчев и Кънчо Стойчев и подчертаха, че отговорността към постигнатото от "Галъп интернешънъл Болкан" в България през последните 33 години е голяма. "Затова търсехме да предадем щафетата на личности, които имат не само разбиране за неговата мисия, но и капацитет за надграждане".

Цеков заяви, че предстои преструктуриране на агенцията, която ще прерасне в изследователски център с три направления - социологическо; изследователско в областта на конституционното право, което ще издава и списание с участието на учени и преподаватели от България и САЩ; третото направление, което ще бъде сформирано съвместно с американски партньори, е център за мониторинг на антидемократичните идеологии и пропаганда в България. Финансирането на сделката се осигурява от успешния международен бизнес на Цеков и Кичашки, се посочва на сайта на "Галъп интернешънъл Болкан".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва с горещо време

В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София – около 34°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър...

публикувано на 11.08.24 в 18:30
Панагюрското златно съкровище

Панагюрище празнува 75-ата годишнина от намирането на тракийското златно съкровище с богата програма

Община Панагюрище ще отбележи с пищна програма 75-ата годишнина от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. “ В началото на декември Панагюрище ще стане средище на тракологията, на знанието за траките ”, каза кметът на..

публикувано на 11.08.24 в 16:24

Гърция не гаси пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “ Трябва да намерим общи действия с гръцките власти ”, заяви той, добавяйки, че..

публикувано на 11.08.24 в 14:10