Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов призова политиците да смекчат тона

Снимка: БТА

“По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори”, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През последните три години у нас са проведени шест предсрочни парламентарни избори и наесен се очаква избирателите да гласуват за седми път.

Според лидера на ГЕРБ седем пъти правим едно и също нещо. По този повод той припомни българската поговорка: “Може да се спънеш веднъж в един камък, но ако се спънеш още един път, значи си глупав".

Бойко Борисов предупреди, че ако тонът между политиците не се промени, след месец и половина ситуацията ще бъде същата и няма да могат да говорят помежду си. “С тези обиди в момента никой нищо няма да може да направи, защото всеки ден темата в парламента е една и съща”, подчерта той, пояснявайки, че не отговаря на нападките, за да може да се състави правителство след поредния предсрочен вот.

“Каквито са хората, такива са и политиците. 240 партии има –  ако не могат да си намерят за кого да гласуват, и 250 да станат, пак ще е същото. Аз не ги обвинявам”, каза още лидерът на ГЕРБ. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15
Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25