Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов призова политиците да смекчат тона

Снимка: БТА

“По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори”, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През последните три години у нас са проведени шест предсрочни парламентарни избори и наесен се очаква избирателите да гласуват за седми път.

Според лидера на ГЕРБ седем пъти правим едно и също нещо. По този повод той припомни българската поговорка: “Може да се спънеш веднъж в един камък, но ако се спънеш още един път, значи си глупав".

Бойко Борисов предупреди, че ако тонът между политиците не се промени, след месец и половина ситуацията ще бъде същата и няма да могат да говорят помежду си. “С тези обиди в момента никой нищо няма да може да направи, защото всеки ден темата в парламента е една и съща”, подчерта той, пояснявайки, че не отговаря на нападките, за да може да се състави правителство след поредния предсрочен вот.

“Каквито са хората, такива са и политиците. 240 партии има –  ако не могат да си намерят за кого да гласуват, и 250 да станат, пак ще е същото. Аз не ги обвинявам”, каза още лидерът на ГЕРБ. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България следи с тревога изявленията на Скопие за Коридор №8

Правителството на България следи с нарастваща тревожност изявления и декларации на официални представители на Северна Македония, насочени към нарушаване на международни ангажименти в областта на инфраструктурната свързаност, включително чрез..

публикувано на 29.07.24 в 12:53

България благодари на Франция и Испания за подкрепата в гасенето на горските пожари

Президентът Румен Радев благодари на френския си колега Еманюел Макрон за подкрепата, която Франция оказва за гасенето на пожара на българо-гръцката граница. "Моята искрена благодарност към президента Еманюел Макрон е за солидарността и..

публикувано на 29.07.24 в 12:36

По съседски: Събития с балкански адрес

Турското малцинство в Западна Тракия е приоритет за Анкара Проблемите на турското малцинство в Западна Тракия са приоритет на Турция в диалога ѝ с Гърция. Анкара ще продължи да се грижи за "своите сънародници" там, както и за "узурпираните..

публикувано на 26.07.24 в 10:30