Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов призова политиците да смекчат тона

Снимка: БТА

“По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори”, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През последните три години у нас са проведени шест предсрочни парламентарни избори и наесен се очаква избирателите да гласуват за седми път.

Според лидера на ГЕРБ седем пъти правим едно и също нещо. По този повод той припомни българската поговорка: “Може да се спънеш веднъж в един камък, но ако се спънеш още един път, значи си глупав".

Бойко Борисов предупреди, че ако тонът между политиците не се промени, след месец и половина ситуацията ще бъде същата и няма да могат да говорят помежду си. “С тези обиди в момента никой нищо няма да може да направи, защото всеки ден темата в парламента е една и съща”, подчерта той, пояснявайки, че не отговаря на нападките, за да може да се състави правителство след поредния предсрочен вот.

“Каквито са хората, такива са и политиците. 240 партии има –  ако не могат да си намерят за кого да гласуват, и 250 да станат, пак ще е същото. Аз не ги обвинявам”, каза още лидерът на ГЕРБ. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България поема към поредни парламентарни избори

След като парламентарната група на партия "Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев продължава с процедурата по назначаване на служебно правителство и насрочване на седми предсрочни..

публикувано на 05.08.24 в 13:44

Железопътна линия към България стана нежелана от новите управляващи в Скопие

През последните няколко седмици новото правителство в Северна Македония начело с Християн Мицкоски изненадващо поиска да бъде прекратено строителството на железопътната линия към България. Аргументите на македонската страна са, че проектът за..

публикувано на 05.08.24 в 10:50
Слави Трифонов

ИТН връща мандата за съставяне на кабинет неизпълнен

“Има такъв народ” ще върне утре на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, съобщи във фейсбук страницата си лидерът на партията Слави Трифонов. “ Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно..

публикувано на 04.08.24 в 16:00