Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати предлагат да има камери в асаньорите и кулоарите на НС заради случаите на насилие

Снимка: БТА

Депутати от ПП-ДБ и от разпадналата се парламентарна група на “Величие” внесоха проект на решение за поставяне на камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на Народното събрание. Целта е да бъде гарантирана сигурността на народните представители предвид грубите, по думите им, инциденти, случили се в кратката история на последния парламент.

Част от тях останаха извън пленарната зала — в асансьорите и вътрешните коридори, пространство, удобно за агресивните, далеч от погледа на охранителните камери”, пишат вносителите. Според тях в някои случаи нападенията са се изразявали в остри вербални атаки в асансьорите, а в други група депутати са се нахвърляли фисически върху свой колега.

Това е само продължение на агресията в пленарната зала, за която нито един народен представител досега не е бил санкциониран, макар от парламентарната трибуна да се лее реч на омраза, да се говори на “ти”, да се формулират обиди и откровени клевети”, се казва още в аргументите.

Последният сблъсък стана през миналата седмица, когато депутатът от “Възраждане” Коста Стоянов нападна Явор Божанков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Калин Стоянов

Горица Грънчарова-Кожарева е подложена на брутален натиск да не бъда министър

“ Останах с усещането, че бъдещият служебен премиер е подложен на огромен, дори, бих казал, брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство .” Този коментар направи служебният вътрешен министър..

публикувано на 10.08.24 в 15:45
Илияна Йотова

Новият служебен кабинет не е на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че и към новото служебно правителство ще бъдат отправени обвинения в политическа употреба. Го рица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер “ Този служебен кабинет не е на президента. Време е да се..

публикувано на 10.08.24 в 10:27
Горица Грънчарова–Кожарева

Горица Грънчарова-Кожарева започва разговори за състава на служебния кабинет

Заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, която в петък, 9 август, получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на служебен кабинет, започва от днес разговори за неговия състав. Горица Грънчарова-Кожарева е..

публикувано на 10.08.24 в 06:50