Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати предлагат да има камери в асаньорите и кулоарите на НС заради случаите на насилие

Снимка: БТА

Депутати от ПП-ДБ и от разпадналата се парламентарна група на “Величие” внесоха проект на решение за поставяне на камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на Народното събрание. Целта е да бъде гарантирана сигурността на народните представители предвид грубите, по думите им, инциденти, случили се в кратката история на последния парламент.

Част от тях останаха извън пленарната зала — в асансьорите и вътрешните коридори, пространство, удобно за агресивните, далеч от погледа на охранителните камери”, пишат вносителите. Според тях в някои случаи нападенията са се изразявали в остри вербални атаки в асансьорите, а в други група депутати са се нахвърляли фисически върху свой колега.

Това е само продължение на агресията в пленарната зала, за която нито един народен представител досега не е бил санкциониран, макар от парламентарната трибуна да се лее реч на омраза, да се говори на “ти”, да се формулират обиди и откровени клевети”, се казва още в аргументите.

Последният сблъсък стана през миналата седмица, когато депутатът от “Възраждане” Коста Стоянов нападна Явор Божанков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Държавният глава Румен Радев избра Горица Грънчарова-Кожарева, досегашен зам.-председател на Сметната палата, за служебен премиер. В конституцията няма посочен срок, в който служебният премиер трябва да представи състава на своето правителство, но..

публикувано на 09.08.24 в 11:52

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция обяви данъчна война на евтините  стоки от чужбина Турция реши да вдигне значително данъците върху стоки, купени в чужбина. Необлагаемият лимит за стоки, купени извън страната, е намален от 150 на 30 евро (1098,87 TL). Това гласи..

публикувано на 09.08.24 в 10:25

България и Румъния ще изграждат щаб за регионално командване на специални операции

Народното събрание ратифицира Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Румъния за изграждането на Щаб на регионално компонентно командване на специални..

публикувано на 08.08.24 в 17:42