Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни под 20 г. триумфираха на Балканиадата

Снимка: БТА

Българският национален отбор спечели титлата на Балканското първенство по волейбол за мъже под 20 години, което се проведе във Върнячка баня, Сърбия.

На финала българските състезатели победиха тима на домакините с резултат 3:1 (25:17, 22:25, 25:23, 25:21). Възпитаниците на Мирослав Живков не допуснаха загуба в турнира, а в последния двубой дадоха един-единствен гейм на съперник по време на Балканиадата.

Състезанието във Върнячка баня беше подготовка за предстоящото европейското първенство в Сърбия и Гърция.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският ансамбъл остана на крачка от олимпийските медали

Въпреки че поведе в квалификациите, българският ансамбъл по художествена гимнастика не успя да се пребори за олимпийските медали. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева допуснаха груба грешка на..

публикувано на 10.08.24 в 17:01
Йоана Георгиева

Йоана Георгиева и Биляна Дудова няма да се борят за олимпийски медали

Дебютантката на олимпийски игри Йоана Георгиева завърши седма в Париж в третата полуфинална серия на 500 м в едноместния каяк. Това означава, че тя няма да участва на финала в дисциплината. 22-годишната българка не намери място и във финал С, на който..

публикувано на 10.08.24 в 12:30

Магомед Рамазанов с трето олимпийско злато за България – в свободната борба

Магомед Рамазанов триумфира с трета олимпийска титла на България от Игрите в Париж 2024, след като буквално разгроми смятания за легенда в свободната борба до 86 кг иранеца Хасан Яздани Чарати – олимпийски златен и сребърен медалист и трикратен световен..

публикувано на 09.08.24 в 22:21