Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни под 20 г. триумфираха на Балканиадата

Снимка: БТА

Българският национален отбор спечели титлата на Балканското първенство по волейбол за мъже под 20 години, което се проведе във Върнячка баня, Сърбия.

На финала българските състезатели победиха тима на домакините с резултат 3:1 (25:17, 22:25, 25:23, 25:21). Възпитаниците на Мирослав Живков не допуснаха загуба в турнира, а в последния двубой дадоха един-единствен гейм на съперник по време на Балканиадата.

Състезанието във Върнячка баня беше подготовка за предстоящото европейското първенство в Сърбия и Гърция.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн (вляво) с олимпийската шампионка Даря Варфоломеев (Германия) и бронзовата медалистка София Рафаели от Италия.

Боряна Калейн с историческо олимпийско сребро за България в художествената гимнастика

С четири прекрасни съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн заслужи сребърен медал от Олимпийските игри в Париж. Предишният медал за страната ни в индивидуалната художествена гимнастика е от далечната 1988 г., когато Адриана Дунавска..

публикувано на 09.08.24 в 19:04

Феноменален Карлос Насар – олимпийски шампион във вдигането на тежести със световен рекорд в двубоя!!!

Карлос Насар стана шампион на Олимпиадата в Париж във вдигането на тежести в категорията до 89 кг. Той разби всякаква конкуренция и спечели титлата, като постави световен рекорд в двубоя. 20-годишният ни щангист, роден в Париж, събра двубой от 404..

публикувано на 09.08.24 в 18:28

Ансамбълът по художествена гимнастика се класира за финал на Олимпиадата

Ансамбълът на България по художествена гимнастика се класира за финала на многобоя на XXXIII Олимпийски игри в Париж и в събота, 10 август, ще се бори за златото. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита..

публикувано на 09.08.24 в 15:44