Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни под 20 г. триумфираха на Балканиадата

Снимка: БТА

Българският национален отбор спечели титлата на Балканското първенство по волейбол за мъже под 20 години, което се проведе във Върнячка баня, Сърбия.

На финала българските състезатели победиха тима на домакините с резултат 3:1 (25:17, 22:25, 25:23, 25:21). Възпитаниците на Мирослав Живков не допуснаха загуба в турнира, а в последния двубой дадоха един-единствен гейм на съперник по време на Балканиадата.

Състезанието във Върнячка баня беше подготовка за предстоящото европейското първенство в Сърбия и Гърция.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три медала за българските отбори на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект

Българските участници завоюваха три медала на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе в Бургас. В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект В практическия кръг на олимпиада..

публикувано на 15.08.24 в 10:08

"Лудогорец" отпадна като домакин от Шампионската лига

Българският футболен шампион "Лудогорец" отпадна в третия квалификационен кръг на Шампионската лига след загуба с 2:7 след продължения от шампиона на Азърбайджан "Карабах". Макар и домакини, отборът от Разград отпада с общ резултат 4:8, след успех с 2:1..

публикувано на 14.08.24 в 08:27

Олимпийският шампион Карлос Насар: Лимитът ми е още много далече

Един от тримата олимпийски шампиони на България в Париж Карлос Насар беше посрещнат тържествено на българска земя след изключителния си златен медал във френската столица. 20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането..

публикувано на 13.08.24 в 16:03