Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбит е канал за трафик на мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут"

Снимка: БТА

Неутрализирана е организирана международна група, съставена от сирийски, йордански, български и молдовски граждани, съобщи МВР. Специализираната полицейска операция по пресичане на контрабанден канал за мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут" (Турция през България, Сърбия и Румъния за Западна Европа) е проведена на 19 август на територията на област Пловдив. В действията си българските служби са подпомогнати от представители на ЕВРОПОЛ, командировани в България, служители на граничната полиция и на дирекциите за борба с организираната престъпност на Румъния и Молдова.

По данни към момента българският участник в схемата е отговарял за осигуряване на автомобили и контрол при транспортирането. Групата е набирала шофьори от Молдова чрез различни интернет платформи и е осигурявала пътуването им през Румъния до България. След влизането на нелегалните мигранти на територията на страната ни те бивали "поемани" и транспортирани с автомобили, управлявани от молдовски граждани. В рамките на операцията са задържани общо 8 лица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва българо-американската летателна тренировка “Тракийско лято”

От днес до 29 август на територията на страната ни се провежда ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка “Тракийско лято”. Целта е да се повишат способностите и оперативната съвместимост на летателните екипажи от..

публикувано на 17.08.24 в 11:49

Престрелка с българи на остров Халкидики

В ранните часове в известен плажен бар на гръцкия остров Халкидики е имало кървав бой и стрелба, при които са ранени трима българи. Според гръцките медии единият от мъжете е тежко ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, а другите са получили..

публикувано на 17.08.24 в 10:46

Кученца от приюта в село Каменар очакват своите осиновители

Кучета от приюта за безстопанствени животни в село Каменар ще бъдат специални гости на варненския летен фестивал “Сръчко“ и ще очакват своите осиновители. До 15,00 ч. днес на алеята между Морското казино и сцена “Раковина” в Морската градина любителите..

публикувано на 17.08.24 в 10:18