Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбит е канал за трафик на мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут"

Снимка: БТА

Неутрализирана е организирана международна група, съставена от сирийски, йордански, български и молдовски граждани, съобщи МВР. Специализираната полицейска операция по пресичане на контрабанден канал за мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут" (Турция през България, Сърбия и Румъния за Западна Европа) е проведена на 19 август на територията на област Пловдив. В действията си българските служби са подпомогнати от представители на ЕВРОПОЛ, командировани в България, служители на граничната полиция и на дирекциите за борба с организираната престъпност на Румъния и Молдова.

По данни към момента българският участник в схемата е отговарял за осигуряване на автомобили и контрол при транспортирането. Групата е набирала шофьори от Молдова чрез различни интернет платформи и е осигурявала пътуването им през Румъния до България. След влизането на нелегалните мигранти на територията на страната ни те бивали "поемани" и транспортирани с автомобили, управлявани от молдовски граждани. В рамките на операцията са задържани общо 8 лица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурата достигна 70 градуса около сградите в някои градове

В най-горещите дни на лятото членове на "Грийнпийс" обикалят страната, за да покажат колко горещо е в градската среда. С помощта на термокамери те засичат температурата около сградите, която на места като Пловдив достига до 70 градуса...

публикувано на 17.08.24 в 10:15
Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк

ООН критикува закона, забраняващ пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация

“ Дълбоко обезпокоени сме от подписаната законовата поправка в България, забраняваща обсъждането на сексуалната ориентация и половата идентичност в училищата, и призоваваме законът да бъде преразгледан в съответствие с международните задължения на..

публикувано на 17.08.24 в 09:11

Третото издание на фестивала "48 часа Варуша-юг" във Велико Търново

"48 часа Варуша-юг" ще се проведе в периода 16-18 август във Велико Търново. Фестивалът представя възможностите на квартала за култура, спорт, занимания за цялото семейство, връзка с природата, образователни събития. Мероприятието е общностна..

публикувано на 17.08.24 в 08:10