Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Карлос Насар
Снимка: Ройтерс

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с парична награда като знак на признателност за техния усилен труд и постигнатите успехи на най-високо ниво.

Феноменален Карлос Насар – олимпийски шампион във вдигането на тежести със световен рекорд в двубоя!!!

Макар и роден в Париж, Карлос Насар е израсъл в Червен бряг.

В чест на шампиона ще бъде организиран също празничен концерт на градския площад с участието на “100 каба гайди” и трио “Сопрано”. Малчугани от детската градина “Зора” пък ще представят тематичен танц, посветен на Карлос Насар.

След като е постигнал всичко в спорта, една от целите му е да обръща повече внимание на децата.

Във времето в България имаше много грешни примери, които децата следваха. Надявам се аз да съм един от добрите примери, които могат да водят пътя им. Когато един човек пожъне голям успех, той най-много губи човешките си качества. Аз искам да избягам от тази ситуация и да съхраня себе си като човек”, каза той пред бТВ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тихомир Иванов

Тихомир Иванов отново ще се състезава в Диамантената лига

Класиралият се на осмо място в скока на височина на олимпийските игри в Париж Тихомир Иванов се завръща в престижната Диамантена лига по лека атлетика. След петгодишно прекъсване днес той ще стартира в Хожув, Полша, а на 30 август ще скача в..

публикувано на 25.08.24 в 07:00

Петър Стойчев преплава 7 океански пролива, иска да постави и рекорд за време

Час преди Петър Стойчев да пристигне в Япония за последния плувен маратон през протока Цугару от серията Oceans Seven, е имало земетресение 7,1 по Рихтер и тайфун. Очаквало се и цунами. "Япония беше едно много изненадващо пътуване. Разстоянието там би..

публикувано на 19.08.24 в 13:01

Волейболистите ни под 20 г. триумфираха на Балканиадата

Българският национален отбор спечели титлата на Балканското първенство по волейбол за мъже под 20 години, което се проведе във Върнячка баня, Сърбия. На финала българските състезатели победиха тима на домакините с резултат 3:1 (25:17, 22:25, 25:23,..

публикувано на 18.08.24 в 09:38