Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънце и краткотрайни валежи с гръмотевици в сряда

Снимка: БГНЕС

В сряда, въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб, в източната половина от страната – умерен. Максималните температури ще бъдат в широк интервал: от 25°-26° в Североизточна България до 30°-33° на места в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма. В София максималната температура ще бъде около 29°.

Над Черноморието
 облачността ще е значителна. Преди обяд по северното крайбрежие, а след обяд на повече места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините
 ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Преди обяд в планините в Западна България ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

На Балканите
 ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над североизточната част от полуострова, там ще има валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. След обяд и над останалите райони ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми.

В Западна Европа
, под влияние на дълбок атлантически циклон с център южно от Исландия, на Британските острови ще бъде облачно, ветровито, а в Иралндия, Шотландия и Уелс и с валежи. В останалата част, в цяла Централна и в повечето райони от Източна Европа времето ще бъде слънчево.

В Лондон ще е 27°. В Париж, Берлин и Букурещ 30°. Варшава 28°, Белград 33°, Москва 27°. В Мадрид 36°, в Рим 35°, в Атина 34°, а в Истанбул 31°.
Във Ванкувърще е 17°, а в Отава 20 °. В Сан Франциско 23°, в Ню Йорк 33°, Чикаго 28°,  Маями 31°. В Мексико сити с очакват максимум 22°, в Каракас 25°, в Лима и Сантяго де Чиле 17°,  в Рио де Жанейро ще е 23°. В Карачи 29°, в Риад и Кувейт Сити 43 °, Тел Авив 31°. В Маракеш 33°, в Кайро 34°. В Мелбърн 16°, в Сидни 23°. В Окланд 18° и в Уелингтън 15°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ..

публикувано на 25.08.24 в 15:52