Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров достигна до осминафиналите на US Open

Григор Димитров
Снимка: AP Photo/Julia Nikhinson

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, побеждавайки с категоричния резултат 6:3, 6:3, 6:1 Талон Грийкспоор от Нидерландия. Българинът не остави шансове на съперника си да стигне до обрат.

В следващия си мач Григор Димитров ще играе с руснака Андрей Рубльов, наложил се над Иржи Лехечка от Чехия отново в три сета. Двамата са се срещали седем пъти и три от победите са били за българския тенисист.

Първата ни ракета достига до този етап на турнира за четвърти път в кариерата си, но сега без загубен сет.

Григор Димитров може да играе срещу Новак Джокович на четвърфинал на US Open

Изненадата на US Open поднесе австралиецът Алексей Попирин, който отстрани Новак Джокович. Така ако Григор Димитров достигне до четвъртфиналите, няма да се изправи срещу носителя на 24 титли от Големия шлем.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три медала за българските отбори на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект

Българските участници завоюваха три медала на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе в Бургас. В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект В практическия кръг на олимпиада..

публикувано на 15.08.24 в 10:08

"Лудогорец" отпадна като домакин от Шампионската лига

Българският футболен шампион "Лудогорец" отпадна в третия квалификационен кръг на Шампионската лига след загуба с 2:7 след продължения от шампиона на Азърбайджан "Карабах". Макар и домакини, отборът от Разград отпада с общ резултат 4:8, след успех с 2:1..

публикувано на 14.08.24 в 08:27

Олимпийският шампион Карлос Насар: Лимитът ми е още много далече

Един от тримата олимпийски шампиони на България в Париж Карлос Насар беше посрещнат тържествено на българска земя след изключителния си златен медал във френската столица. 20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането..

публикувано на 13.08.24 в 16:03