Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров достигна до осминафиналите на US Open

Григор Димитров
Снимка: AP Photo/Julia Nikhinson

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, побеждавайки с категоричния резултат 6:3, 6:3, 6:1 Талон Грийкспоор от Нидерландия. Българинът не остави шансове на съперника си да стигне до обрат.

В следващия си мач Григор Димитров ще играе с руснака Андрей Рубльов, наложил се над Иржи Лехечка от Чехия отново в три сета. Двамата са се срещали седем пъти и три от победите са били за българския тенисист.

Първата ни ракета достига до този етап на турнира за четвърти път в кариерата си, но сега без загубен сет.

Григор Димитров може да играе срещу Новак Джокович на четвърфинал на US Open

Изненадата на US Open поднесе австралиецът Алексей Попирин, който отстрани Новак Джокович. Така ако Григор Димитров достигне до четвъртфиналите, няма да се изправи срещу носителя на 24 титли от Големия шлем.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският ансамбъл остана на крачка от олимпийските медали

Въпреки че поведе в квалификациите, българският ансамбъл по художествена гимнастика не успя да се пребори за олимпийските медали. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева допуснаха груба грешка на..

публикувано на 10.08.24 в 17:01
Йоана Георгиева

Йоана Георгиева и Биляна Дудова няма да се борят за олимпийски медали

Дебютантката на олимпийски игри Йоана Георгиева завърши седма в Париж в третата полуфинална серия на 500 м в едноместния каяк. Това означава, че тя няма да участва на финала в дисциплината. 22-годишната българка не намери място и във финал С, на който..

публикувано на 10.08.24 в 12:30

Магомед Рамазанов с трето олимпийско злато за България – в свободната борба

Магомед Рамазанов триумфира с трета олимпийска титла на България от Игрите в Париж 2024, след като буквално разгроми смятания за легенда в свободната борба до 86 кг иранеца Хасан Яздани Чарати – олимпийски златен и сребърен медалист и трикратен световен..

публикувано на 09.08.24 в 22:21