Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев:

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

Ружди Ружди
Снимка: ММС/БТА

Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж.” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът Румен Радев поздрави българския атлет за извоюваната титла.

Ружди Ружди донесе първото злато за България на Пааолимпиадата в Париж

Тази голяма победа е повод за заслужена гордост и обединява цяла България”, написа още държавният глава.

Ружди Ружди победи конкурентите си с огромна разлика – при третия си опит той постигна резултат от 12,40 м, докато останалите състезатели не успяха да преодолеят границата от 12 м. Сребърният медалист Зафар Закер от Иран завърши с 11,88 м, а олимпийският шампион от Токио – бразилецът Уолъс Сантос, остана пети с постижение от 11,68 м.

В Париж Ружди Ружди дублира титлата си от олимпийските игри в Рио де Жанейро. Той има и сребърен медал от олимпиадата в Токио.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров достигна до осминафиналите на US Open

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, побеждавайки с категоричния резултат 6:3, 6:3, 6:1 Талон Грийкспоор от Нидерландия. Българинът не остави шансове на съперника си да стигне до обрат. В..

публикувано на 31.08.24 в 09:40

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”. “Най-много..

публикувано на 30.08.24 в 20:05

Григор Димитров отива на трети кръг на US Open

Първата ракета на България, Григор Димитров, се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като постигна чиста победа над Ринки Хиджиката с 6-1, 6-1, 7-6 (4). Срещата продължи малко над два часа и 10 минути. В първите два..

публикувано на 29.08.24 в 10:40