Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

С този начин на уреждане на отношения трябваше да сме се разделили в началото на 90-те

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква неспокоен старт на предизборната кампания. Пред журналисти в местността Карандила, където е гост на Националния събор на каракачаните в България, тя изрази надежда през следващата седмица “да бъде извършена нормална регистрация на листите на отделните партии в Централната избирателна комисия” за предстоящите парламентарни избори.

Прокуратурата се заема с казуса с имотите на Ахмед Доган

Поддръжници на Ахмед Доган тръгнаха на “Поход за демокрация”

Според Илияна Йотова скандалите в ДПС имат няколко аспекта. Тя уточни, че не би коментирала първия – частно-правен, но е тревожно в навечерието на изборите да има подобен казус, защото стабилността на политическите партии е залог за стабилно управление. По думите й, правоохранителните и правораздавателни органи трябва да издържат тежък изпит и да докажат, че могат да бъдат гарант за правова държава, тъй като има закони, които трябва да се спазват.

Това, на което сме свидетели от вчера с навлизане в имоти и т.н., смятам, че с този начин на уреждане на отношения – обществени или частни в България, би трябвало да сме се разделили още в началото на 90-те години”, заяви вицепрезидентът.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България трябва да представи своите кандидати за еврокомисар

На 30 август изтича срокът, в който страните-членки на ЕС могат да посочат своите кандидати за еврокомисари. България трябва да изпрати две номинации – на мъж и на жена. На 27 август в писмо до партиите в парламента служебният премиер Димитър..

публикувано на 30.08.24 в 07:15

Партията ДПС около Ахмед Доган поиска запазване на марката "ДПС"

Движението за права и свободи на Ахмед Доган е подало в Патентното ведомство искане за запазване на марката „ДПС - Движение за права и свободи“, съобщи репортерът на "Хоризонт" Даниел Инков. Заявката е подадена на 29 юли тази година, като са..

публикувано на 29.08.24 в 17:30

Делегация на парламента на Северен Рейн-Вестфалия е в България

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с делегация на местния парламент на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, водена от председателя на Ландтага Андре Купер. Членовете на местния парламент, които представляват различни политически сили и..

публикувано на 29.08.24 в 15:51