Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие

Снимка: БГНЕС

Броят на чуждестранните туристи, посетили южното ни Черноморие през летния сезон, е същият като през м.г., показват данните на Бургаското летище. 1,2 млн. чужденци са избрали през това лято нашите плажове – далеч по-малко от регистрираните през 2019 г. три милиона туристи.

Последният планиран чартърен полет за сезона е на 25 октомври от Анталия. “Очаква се малък ръст на туристите през септември и октомври в сравнение с м.г.”, каза директорът на бургаското летище Васил Атанасов. По думите му, всичко обаче зависи от израелския пазар, където ситуацията е усложнена.

Великобритания се завръща на първо място като брой на туристите, следвана от Полша, Германия, Чехия и Израел”, заяви Васил Атанасов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Спас Ташев

Българско сдружение с писмо-обръщение до албанската общност в Северна Македония

Писмо-обръщение до албанската общност в Северна Македония и дипломатическите представителства, акредитирани в РСМ и България, разпространи Сдружението "Потомци на бежанци и преселници от територията на Република Северна Македония и приятели"...

публикувано на 30.08.24 в 18:05

Високо напрежение пред “Боянския сарай” на Ахмед Доган

Напрежение между полицаи и граждани възникна пред имот в столичния квартал “Бояна”, обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БТА. До ситуацията се стигна след като Данаил Папазов – бивш транспортен министър и доскорошен..

публикувано на 30.08.24 в 15:26

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството..

публикувано на 30.08.24 в 14:33