Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба, куклено представление и прожекция на филм ще гледат българите в Чикаго

Снимка: Генерално консулство в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго публикува на фейсбук страницата си календар с културните събития на българската общност в града за този месец.

Едно от предстоящите събития е живописната изложба “Пулсът на красотата” на Григор Малинов, която ще бъде открита на 7 септември в Културния център “Българика”. Отново там от 15 септември започват занятията в Детската танцова академия с хореограф Петър Илиев в две възрастови групи – от 6 до 9 и от 10 до 13 години.

Българите в Чикаго ще могат да гледат също така куклен театър на 22 септември в Културния център, а на 28 септември там ще има прожекция на филм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Коларов и неговият път с виолончело към академична кариера в САЩ

Николай Коларов е български виолончелист, който вече близо 30 години гради академична кариера и развива концертна дейност в Минесота, САЩ. Дългият път отвъд Океана за него е свързан с желанието да започне магистратура в областта на струнните..

публикувано на 06.08.24 в 10:50

От есента ново българско неделно училище отваря врати в Чикаго

Ново българско училище "Българика" в Чикаго ще посрещне своите възпитаници за първи път през септември 2024 г.  "Нашето училище ще отвори врати за деца, които желаят да поддържат и развиват своя език, култура и традиции", отбелязват от Културен..

публикувано на 30.07.24 в 10:56

Теодор Ушев - с награда за цялостно творчество от кинофестивал в Италия

Десетото издание на фестивала Animaphix за анимационни филми в Сицилия, Италия посвети специална ретроспектива на българския творец Теодор Ушев и го удостои с наградата "Ренато Гутузо" за 2024 г. за цялостно творчество и за принос в развитието на..

обновено на 23.07.24 в 10:09