Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК реши да приеме документите за изборите и на двете крила на ДПС

Снимка: БТА

Централната избирателна комисия реши на извънредно заседание да приеме паралелно заявленията за участие в изборите и на поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и на тези на Делян Пеевски, като двете заявления ще бъдат записани в един и същи час и няма да им се поставя пореден номер. Решението беше взето с осем гласа "за" и три "против" с мотива, че решението е абсурдно. 
С това решение се дава старт на работата на ЦИК по регистрация на партиите и коалициите, след като по-рано и двата лагера в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, блокираха сградата.

"Преди малко регистрирахме участието на Движението за права и свободи. Участието на нашата политическа сила ще бъде в коалиционна форма от 3 партии", заяви пред журналисти Джевдет Чакъров от ДПС около Ахмед Доган. "Едната от партиите е нашата сила - Движение за права и свободи. Другите са СБОР (Справедлива България обединени родолюбци) и третата партия е Земеделски народен съюз. Ще участваме с абревиатурата ДПС ("Демокрация, права и свободи") на тези избори”, каза Джевдет Чакъров. Той обеща евроатлантическа ориентация за европейското бъдеще на България и по-добър живот в страната.
Делян Пеевски от своя страна ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция "ДПС - Ново начало" с две партии. Това са „Български глас“ и Новите лидери“, предаде "Труд".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Традицията в българо-иранските отношения е предпоставка за градивно бъдещо взаимодействие

Служебният министър на външните работи Иван Кондов поздрави в телефонен разговор министъра на външните работи на Ислямска република Иран д-р Абас Арагчи за назначаването му на поста в края на миналия месец. В съобщение на МВнР се посочва, че..

публикувано на 02.09.24 в 13:15

Регистрацията за изборите на 27 октомври е в ход

От 2 до 11 септември включително Централната избирателна комисия приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. След изтичането на срока ще стане ясно и кои са..

обновено на 02.09.24 в 13:15
Корнелия Нинова

БСП изключи лидера си в оставка Корнелия Нинова

Националният съвет на БСП изключи лидера в оставка Корнелия Нинова заедно с още трима досегашни членове на партията - Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. Решението е взето със 105 гласа “за”, 16 “против” и 4 “въздържали се”...

публикувано на 01.09.24 в 16:27