Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В средата на седмицата – слънчево, но с облаци и краткотраен дъжд

Снимка: БГНЕС

В сряда, 4 септември, времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места в планинските и източни райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 31°.

В планините
 ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на купестата облачност се очакват в следобедните часове, но само на изолирани места в Рило-Родопската област и Стара планина ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието
слънчевото време ще бъде смутено от временни увеличения на облачността над северното крайбрежие, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето: 2 -3 бала.

Над Балканския полуостров
ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има по-късно през деня над западните и централните райони от полуострова, където на отделни места ще превали дъжд.

В Западна Европа
, над по-голямата част от Пиренейския полуостров ще бъде слънчево. Значителна облачност и обилни валежи ще има в Норвегия, в Североизточна Испания, в отделни райони и с гръмотевици. Над Италия времето ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. От Полша, Чехия и Източна Австрия на изток до Урал времето ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Украйна, където на отделни места в южната ѝ част ще превали дъжд.

В Лондон ще е 20°, в Москва 23°. В Мадрид се очакват максимум 25°, в Париж – 22°, Лисабон – 28°, Атина и Истанбул – 29°, в Рим и Варшава 30°, Берлин 32°, Будапеща 33°, Букурещ 34°, и в Белград – 35 градуса максимална температура на въздуха.
Във Ванкувър и Отава 23 – 24°, в Сан Франциско 26°, в Ню Йорк 24°, Чикаго 29°. В Мексико сити 24°, Каракас 25°, Лима 17°, Сантяго де Чиле 20°. В Рио де Жанейро ще е 27°, а в Сау Паулу 32°. В Карачи 32°, Тел Авив 30°, в Риад и Кувейт Сити 40 °. В Маракеш 35°, Кайро 32°. В Мелбърн 18°,  Сидни 19°, в Окланд 15° и в Уелингтън 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с посланика на Р Турция в България Н.Пр. Мехмет Саит Уянък

България и Турция отчитат 70% намаление на миграционния натиск

В резултат от засиления диалог и действията на компетентните органи на България и Турция е отчетено намаление с над 70% на миграционния натиск, съобщи пресцентърът на МВнР. В информацията се посочва, че служебният министър на вътрешните работи..

публикувано на 03.09.24 в 10:22

Вече имаме достъп до електронното си здравно досие

Само за ден 500 българи влязоха в здравните си досиета с мобилните си телефони чрез приложението чрез еЗдраве, съобщи Министерството на здравеопазването. В рамките на първия ден, 2-ри септември, достъпът беше възможен и без личен електронен..

публикувано на 03.09.24 в 09:10

Слънчев вторник и почти без валежи

Във вторник , 3 септември, ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. В планините  ще преобладава..

публикувано на 02.09.24 в 19:45