Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ди Велт" определя София като алтернатива на Париж и Лондон

Снимка: sofia.bg

София не е сред най-посещаваните европейски столици. А има какво да предложи – градът е модерен, запазвайки чара на миналото. Българската столица е добра алтернатива на Париж и Лондон, съобщава българското издание на Дойче Веле като цитира немския източник "Ди Велт".
В германското издание се подчертава, че от края на март 2024-а България е част от шенгенското пространство, а пътуванията по въздуха са станали по-лесни от всякога.
Отбелязва се също, че "София е истинска алтернатива на водещите европейски туристически дестинации като Лондон, Париж или Рим", пише "Ди Велт" и добавя, че софиянци "често говорят добър английски и охотно оказват помощ на туристите".
Според "Ди Велт" трамваите, някои от които са от 60-те и 80-те години на м.в. – западногерманско и чехословашко производство, още напомнят за някогашното социалистическо минало.
Германското издание отделя внимание и на историята на София - от римско време до недалечното ни соц. минало. Отбелязва се също, че модерното лице на българската столица може да се открие около Университета, където "всичко е зелено и пълно с кулинарни изкушения", многото книжарници в центъра пък са "добър знак за жизнеността на един град“.

Прочетете също:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изпращат българския контингент в Косово с тържествен ритуал

Българският военен контингент ще бъде изпратен днес с тържествен ритуал за участието си в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) в състава на Регионалното командване “Запад”. Ритуалът ще се състои в Асеновград с участието на..

публикувано на 02.09.24 в 06:00

Новата седмица започва без горещини

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна..

публикувано на 01.09.24 в 18:00

Находка ни връща във времето, когато праисторически животни са населявали Родопите

Зъб от пещерен лъв е открит при разкопки в пещерното обиталище “Чая” край Чепеларе, съобщи Марин Господинов, директор на местния Музей на родопския карст. По думите му, това е изключително ценна и рядка находка за страната ни, а за Родопите –..

публикувано на 01.09.24 в 15:17