Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ди Велт" определя София като алтернатива на Париж и Лондон

Снимка: sofia.bg

София не е сред най-посещаваните европейски столици. А има какво да предложи – градът е модерен, запазвайки чара на миналото. Българската столица е добра алтернатива на Париж и Лондон, съобщава българското издание на Дойче Веле като цитира немския източник "Ди Велт".
В германското издание се подчертава, че от края на март 2024-а България е част от шенгенското пространство, а пътуванията по въздуха са станали по-лесни от всякога.
Отбелязва се също, че "София е истинска алтернатива на водещите европейски туристически дестинации като Лондон, Париж или Рим", пише "Ди Велт" и добавя, че софиянци "често говорят добър английски и охотно оказват помощ на туристите".
Според "Ди Велт" трамваите, някои от които са от 60-те и 80-те години на м.в. – западногерманско и чехословашко производство, още напомнят за някогашното социалистическо минало.
Германското издание отделя внимание и на историята на София - от римско време до недалечното ни соц. минало. Отбелязва се също, че модерното лице на българската столица може да се открие около Университета, където "всичко е зелено и пълно с кулинарни изкушения", многото книжарници в центъра пък са "добър знак за жизнеността на един град“.

Прочетете също:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие

Броят на чуждестранните туристи, посетили южното ни Черноморие през летния сезон, е същият като през м.г., показват данните на Бургаското летище. 1,2 млн. чужденци са избрали през това лято нашите плажове – далеч по-малко от регистрираните през 2019 г...

публикувано на 01.09.24 в 10:52

Родопският град Маджарово е домакин на Фестивал на лешояда

Игри, прожекции на филми, наблюдение на птици и концерти на открито са само част от проявите в рамките на Седмото издание на Фестивала на лешояда, който ще се проведе от 6 до 8-ми септември в град Маджарово. Празникът ще отбележи Международния ден..

публикувано на 01.09.24 в 09:25

В Гурково препускат с магарешки каручки и играят магарофутбол

Гурково за трийсет и пети път ще бъде домакин на единственото по рода си у нас био рали с магарешки каручки, съобщиха от местната администрация. Стартът ще бъде даден днес на градския стадион под звуците на магарешкия химн от президента на ралито,..

публикувано на 01.09.24 в 06:00