Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ди Велт" определя София като алтернатива на Париж и Лондон

Снимка: sofia.bg

София не е сред най-посещаваните европейски столици. А има какво да предложи – градът е модерен, запазвайки чара на миналото. Българската столица е добра алтернатива на Париж и Лондон, съобщава българското издание на Дойче Веле като цитира немския източник "Ди Велт".
В германското издание се подчертава, че от края на март 2024-а България е част от шенгенското пространство, а пътуванията по въздуха са станали по-лесни от всякога.
Отбелязва се също, че "София е истинска алтернатива на водещите европейски туристически дестинации като Лондон, Париж или Рим", пише "Ди Велт" и добавя, че софиянци "често говорят добър английски и охотно оказват помощ на туристите".
Според "Ди Велт" трамваите, някои от които са от 60-те и 80-те години на м.в. – западногерманско и чехословашко производство, още напомнят за някогашното социалистическо минало.
Германското издание отделя внимание и на историята на София - от римско време до недалечното ни соц. минало. Отбелязва се също, че модерното лице на българската столица може да се открие около Университета, където "всичко е зелено и пълно с кулинарни изкушения", многото книжарници в центъра пък са "добър знак за жизнеността на един град“.

Прочетете също:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отдъхваме си след летните жеги

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа..

публикувано на 31.08.24 в 18:30
Ед Шийрън

66 хил. души очакват тази вечер Ед Шийрън на столичния национален стадион

Британската звезда Ед Шийрън излиза тази вечер на специално подготвена 360 градусова сцена на Националния стадион “Васил Левски” в София, за да изпълни своите хитове пред 66 хил. свои почитатели. Шоуто на музикалния поп идол, който гостува у нас на..

публикувано на 31.08.24 в 16:52

Евростат: 44% от българите не могат да си позволят едноседмична почивка извън дома

България заема второ място след Румъния сред страните в Европейския съюз по фактора “Неспособност на хората да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома” на Евростат. Данните показват значителни неравенства и дисбаланси във възможностите на..

публикувано на 31.08.24 в 11:12