Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елизавета Марчева е победителка във всеукраинската олимпиада по български език

Снимка: Валерия Скорич / БТА

Елизавета Марчева спечели първо място във всеукраинската олимпиада по български език и литература. Девойката е завършила тази година Болградската гимназия "Г. С. Раковски" със златен медал. Тя получи грамота за успешното си участие на церемонията по откриване на новата учебна година в гимназията, предаде БТА. Този успех е още един повод за гордост на Болградската гимназия, която продължава да възпитава ученици, успешно реализиращи се по целия свят. 

Престижната награда осигурява на Елизавета Марчева правото на прием без изпити в избран от нея университет в България. Момичето обаче реши да заложи на специалността "Дентална медицина", която не попада в обхвата на привилегирования прием. След като успешно се справи с приемните изпити, девойката вече е студентка първи курс на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" във Варна.

Вижте също:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Клуб за народни танци Мъниста, Валенсия

Клуб "Мъниста" отново събира любителите на български народни танци във Валенсия

Клуб за български народни танци "Мъниста" във Валенсия открива тази вечер от 17:30 часа местно време новия танцов сезон. От "Мъниста" канят през Фейсбук страницата си  всички желаещи да се присъединят към сбирките им на адрес: Calle de Chiva, Nº..

публикувано на 04.09.24 в 08:25

Велико Търново впечатли сънародници от Сърбия

Българо-сръбският център от Враня организира  двудневна екскурзия до Велико Търново за членовете на сдружението. Голяма част от пътуващите за първи път посетиха старата българска столица.  „Дължим голяма благодарност на Генералното консулство..

публикувано на 02.09.24 в 14:02

Ученици ще се обучават по проекта “Ние сме бъдещето на Босилеград”

Културно-информационният център “Босилеград” подготвя възпитателно-образователен проект за ученици, който се нарича “Ние сме бъдещето на Босилеград”. Проектът ще започне още в началото на септември, а заниманията ще се провеждат в следобедните..

публикувано на 31.08.24 в 07:20