Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново ни очаква слънце, но по планините ще превали и прегърми

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 5 септември, в страната ни отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в Североизточна България до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 30°.
В планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.
По Черноморието ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода: 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
На Балканите, над по-голямата част, ще е предимно слънчево и топло. След обяд над Адриатическото крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Превалявания ще има и на отделни места в планинските райони.
Над Западна Европа и северната част от Пиренейския полуостров времето ще е предимно облачно с валежи от дъжд. На отделни места ще са интензивни и значителни по количество. В южните райони на Испания и Португалия ще е предимно слънчево. Над Апенинския полуостров и Южна Германия ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Предимно слънчево ще е в Източна Германия и Западна Полша, както и в по-голямата част от Европейска Русия.
В Лондон и Париж ще е 19°. В Рим 30°, в Лисабон 24°. В Мадрид 27°, Варшава – 28°, Москва – 22°. Белград – 34°, Букурещ 31°. В Атина и Берлин 33°,Будапеща и Истанбул 31°.
Във Ванкувър  –  26°, в Отава, Сан Франциско и Ню Йорк – 25°, в Чикаго 31°, а в Маями 32°. Мексико сити – 24°, Каракас – 25°, Лима – 17°, в Сантяго де Чиле – 23°, в Асунсион 22°. В Рио де Жанейро ще е 29°, а в Сау Паулу 32°. В Карачи 31°, Тел Авив 30°, в Риад 40 °, а в Кувейт Сити 41°, В Маракеш 38°, Кайро 32°. В Мелбърн 23°, в Сидни 27°. В Окланд 16° и в Уелингтън 15°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Високо напрежение пред “Боянския сарай” на Ахмед Доган

Напрежение между полицаи и граждани възникна пред имот в столичния квартал “Бояна”, обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БТА. До ситуацията се стигна след като Данаил Папазов – бивш транспортен министър и доскорошен..

публикувано на 30.08.24 в 15:26

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството..

публикувано на 30.08.24 в 14:33
Снимка: Зелен образователен център, гр. Шабла

"Непораснали деца" пускат хвърчила над плажа край Шабла

Пъстри хвърчила ще полетят към небето над Шабла през последните почивни дни на август, за да създадат усещане за свобода и да напомнят, че лятото все още е тук. Тринайсетото издание на Фестивала на хвърчилата ще се състои в местността “Малкото..

публикувано на 30.08.24 в 10:10