Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП, ДСБ и Да България подписаха коалиционно споразумение

Снимка: Пресцентър ПП-ДБ

"Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. Коалицията ще работи за това страната ни да е пълноправен и достоен партньор в ЕС и НАТО, член на Шенген и Еврозоната, предаде БТА, като цитира ПП-ДБ.

В информацията се посочва, че трите формации си поставят за цел развитието на България като държава с конкурентна иновативна икономика и висок стандарт на живот. В общото споразумение лидерите на трите партии се ангажират да работят за постигане на равенство пред закона за всички и независима съдебна система, за преодоляване на регионални и социални неравенства, за спокойствието и сигурността в живота на всеки български гражданин. Посочва се също, че ПП-ДБ ще работят за България на активните граждани и предприемачите с нови идеи и инвестиции в бъдещето, както и за съхраняването на българската природа и социално справедлив преход към нисковъглеродна икономика.

Енергийната независимост, националната сигурност и модернизиране на българската армия, както и съхраняването на културно-историческото наследство и развитие съвременната българска култура са сред основните целите на коалицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Симпатизанти на лидера в оставка Корнелия Нинова протестират пред централата на БСП

Около 50 привърженици на Корнелия Нинова, която подаде оставка като лидер на БСП след лошото представяне на партията на последните парламентарни избори, се събраха пред партийната централа преди началото на днешния Национален съвет. Протестиращите..

публикувано на 01.09.24 в 11:44

Само България е предложила за еврокомисар един мъж и една жена

България е единствената страна, вслушала се в призива на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен страните членки да номинират по един мъж и една жена за новия състав на Еврокомисията, съобщава ДПА. След преизбирането си през юни Урсула фон ден..

публикувано на 01.09.24 в 09:01
Илияна Йотова

С този начин на уреждане на отношения трябваше да сме се разделили в началото на 90-те

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква неспокоен старт на предизборната кампания. Пред журналисти в местността Карандила, където е гост на Националния събор на каракачаните в България, тя изрази надежда през следващата седмица “ да бъде извършена..

публикувано на 31.08.24 в 13:36