Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП, ДСБ и Да България подписаха коалиционно споразумение

Снимка: Пресцентър ПП-ДБ

"Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. Коалицията ще работи за това страната ни да е пълноправен и достоен партньор в ЕС и НАТО, член на Шенген и Еврозоната, предаде БТА, като цитира ПП-ДБ.

В информацията се посочва, че трите формации си поставят за цел развитието на България като държава с конкурентна иновативна икономика и висок стандарт на живот. В общото споразумение лидерите на трите партии се ангажират да работят за постигане на равенство пред закона за всички и независима съдебна система, за преодоляване на регионални и социални неравенства, за спокойствието и сигурността в живота на всеки български гражданин. Посочва се също, че ПП-ДБ ще работят за България на активните граждани и предприемачите с нови идеи и инвестиции в бъдещето, както и за съхраняването на българската природа и социално справедлив преход към нисковъглеродна икономика.

Енергийната независимост, националната сигурност и модернизиране на българската армия, както и съхраняването на културно-историческото наследство и развитие съвременната българска култура са сред основните целите на коалицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илхан Кючюк

Евродепутат сезира ЕК за тенденциозни проверки срещу управлявани от ДПС общини

Евродепутатът Илхан Кючюк отправи писмени въпроси към Европейската комисия по повод информация за масови и тенденциозни проверки от страна на ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други държавни органи в общини, управлявани от ДПС, както и в..

публикувано на 24.08.24 в 11:35

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция и Гърция очакват по-добър добив от маслини Реколтата от зехтин в Турция ще е рекордна. Интензивният цъфтеж на маслиновите дървета обнадежди още напролет производителите след слабия минал сезон, който рязко повиши цените на зехтина..

публикувано на 23.08.24 в 11:05

До понеделник служебният премиер трябва да представи нов състав на кабинета

Президентът Румен Радев възложи на служебния премиер Димитър Главчев да предложи нов състав на служебно правителство. "Кризата в една институция не може да бъде гасена с разпалване на пожар в друга. Следва да предложите внимателно промени в състава на..

публикувано на 22.08.24 в 13:58