Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП, ДСБ и Да България подписаха коалиционно споразумение

Снимка: Пресцентър ПП-ДБ

"Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. Коалицията ще работи за това страната ни да е пълноправен и достоен партньор в ЕС и НАТО, член на Шенген и Еврозоната, предаде БТА, като цитира ПП-ДБ.

В информацията се посочва, че трите формации си поставят за цел развитието на България като държава с конкурентна иновативна икономика и висок стандарт на живот. В общото споразумение лидерите на трите партии се ангажират да работят за постигане на равенство пред закона за всички и независима съдебна система, за преодоляване на регионални и социални неравенства, за спокойствието и сигурността в живота на всеки български гражданин. Посочва се също, че ПП-ДБ ще работят за България на активните граждани и предприемачите с нови идеи и инвестиции в бъдещето, както и за съхраняването на българската природа и социално справедлив преход към нисковъглеродна икономика.

Енергийната независимост, националната сигурност и модернизиране на българската армия, както и съхраняването на културно-историческото наследство и развитие съвременната българска култура са сред основните целите на коалицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България трябва да представи своите кандидати за еврокомисар

На 30 август изтича срокът, в който страните-членки на ЕС могат да посочат своите кандидати за еврокомисари. България трябва да изпрати две номинации – на мъж и на жена. На 27 август в писмо до партиите в парламента служебният премиер Димитър..

публикувано на 30.08.24 в 07:15

Партията ДПС около Ахмед Доган поиска запазване на марката "ДПС"

Движението за права и свободи на Ахмед Доган е подало в Патентното ведомство искане за запазване на марката „ДПС - Движение за права и свободи“, съобщи репортерът на "Хоризонт" Даниел Инков. Заявката е подадена на 29 юли тази година, като са..

публикувано на 29.08.24 в 17:30

Делегация на парламента на Северен Рейн-Вестфалия е в България

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с делегация на местния парламент на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, водена от председателя на Ландтага Андре Купер. Членовете на местния парламент, които представляват различни политически сили и..

публикувано на 29.08.24 в 15:51