Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединената левица е готова да предложи лява алтернатива

Атанас Зафиров
Снимка: БТА

Обединението между БСП и останалите леви движения се надява да постигне истинска промяна, която да бъде действителна алтернатива за българските граждани. По думите на изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, в политиката няма място за "аз", а за "ние", предаде БТА. "Искаме да предложим ляв модел на управление не самоцелно, а в името на българските граждани", подчерта още Зафиров.

Според и.ф. председател на БСП, обединението на левите партии "не просто ще гарантира" участието им в изборите, "не просто ще даде добър резултат", но и "ще даде заявка за спечелване на изборите". "Няма да успеят да ни уплашат, защото много ни подценяват, но оценката ще даде българският гражданин", посочи Зафиров и изтъкна, че "обединената българска левица има съюзник и това е българският гражданин". 

"Сигурен съм, че от днес политическият пейзаж в България е много по-различен, вече има реална алтернатива и тя се нарича "БСП - Обединена Левица", заяви Зафиров, след подписването на споразумение за обединението. Под него се подписаха близо 20 политически субекта от ляво-център. По думите на Зафиров, през следващата седмица предстои да се присъединят още няколко партии към коалицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България трябва да представи своите кандидати за еврокомисар

На 30 август изтича срокът, в който страните-членки на ЕС могат да посочат своите кандидати за еврокомисари. България трябва да изпрати две номинации – на мъж и на жена. На 27 август в писмо до партиите в парламента служебният премиер Димитър..

публикувано на 30.08.24 в 07:15

Партията ДПС около Ахмед Доган поиска запазване на марката "ДПС"

Движението за права и свободи на Ахмед Доган е подало в Патентното ведомство искане за запазване на марката „ДПС - Движение за права и свободи“, съобщи репортерът на "Хоризонт" Даниел Инков. Заявката е подадена на 29 юли тази година, като са..

публикувано на 29.08.24 в 17:30

Делегация на парламента на Северен Рейн-Вестфалия е в България

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с делегация на местния парламент на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, водена от председателя на Ландтага Андре Купер. Членовете на местния парламент, които представляват различни политически сили и..

публикувано на 29.08.24 в 15:51