Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединената левица е готова да предложи лява алтернатива

Атанас Зафиров
Снимка: БТА

Обединението между БСП и останалите леви движения се надява да постигне истинска промяна, която да бъде действителна алтернатива за българските граждани. По думите на изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, в политиката няма място за "аз", а за "ние", предаде БТА. "Искаме да предложим ляв модел на управление не самоцелно, а в името на българските граждани", подчерта още Зафиров.

Според и.ф. председател на БСП, обединението на левите партии "не просто ще гарантира" участието им в изборите, "не просто ще даде добър резултат", но и "ще даде заявка за спечелване на изборите". "Няма да успеят да ни уплашат, защото много ни подценяват, но оценката ще даде българският гражданин", посочи Зафиров и изтъкна, че "обединената българска левица има съюзник и това е българският гражданин". 

"Сигурен съм, че от днес политическият пейзаж в България е много по-различен, вече има реална алтернатива и тя се нарича "БСП - Обединена Левица", заяви Зафиров, след подписването на споразумение за обединението. Под него се подписаха близо 20 политически субекта от ляво-център. По думите на Зафиров, през следващата седмица предстои да се присъединят още няколко партии към коалицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Поддръжници на Ахмед Доган тръгнаха на “Поход за демокрация”

Симпатизанти и членове на ДПС, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, се отправиха на “Поход за демокрация” от “сарая” в столичния квартал “Бояна”. Ахмед Доган поделя времето си между имота в София и резиденцията в парк “Росенец”...

публикувано на 31.08.24 в 11:49
Ахмед Доган

Прокуратурата се заема с казуса с имотите на Ахмед Доган

В рамките на месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в столичния квартал “Бояна” и в парка “Росенец”. Причината за това е твърдението на бившия транспортен министър Данаил..

публикувано на 31.08.24 в 09:04

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия купува от Франция изтребители "Рафал" за 2,7 милиарда евро Срещу сумата от общо 2,7 милиарда евро Сърбия ще купи от френската компания "Дасо Авиасион" (Dassault Aviation) 12 нови изтребителя "Рафал" – 9 едноместни и 3 двуместни. Това..

публикувано на 30.08.24 в 10:25