Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединената левица е готова да предложи лява алтернатива

Атанас Зафиров
Снимка: БТА

Обединението между БСП и останалите леви движения се надява да постигне истинска промяна, която да бъде действителна алтернатива за българските граждани. По думите на изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, в политиката няма място за "аз", а за "ние", предаде БТА. "Искаме да предложим ляв модел на управление не самоцелно, а в името на българските граждани", подчерта още Зафиров.

Според и.ф. председател на БСП, обединението на левите партии "не просто ще гарантира" участието им в изборите, "не просто ще даде добър резултат", но и "ще даде заявка за спечелване на изборите". "Няма да успеят да ни уплашат, защото много ни подценяват, но оценката ще даде българският гражданин", посочи Зафиров и изтъкна, че "обединената българска левица има съюзник и това е българският гражданин". 

"Сигурен съм, че от днес политическият пейзаж в България е много по-различен, вече има реална алтернатива и тя се нарича "БСП - Обединена Левица", заяви Зафиров, след подписването на споразумение за обединението. Под него се подписаха близо 20 политически субекта от ляво-център. По думите на Зафиров, през следващата седмица предстои да се присъединят още няколко партии към коалицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илхан Кючюк

Евродепутат сезира ЕК за тенденциозни проверки срещу управлявани от ДПС общини

Евродепутатът Илхан Кючюк отправи писмени въпроси към Европейската комисия по повод информация за масови и тенденциозни проверки от страна на ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други държавни органи в общини, управлявани от ДПС, както и в..

публикувано на 24.08.24 в 11:35

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция и Гърция очакват по-добър добив от маслини Реколтата от зехтин в Турция ще е рекордна. Интензивният цъфтеж на маслиновите дървета обнадежди още напролет производителите след слабия минал сезон, който рязко повиши цените на зехтина..

публикувано на 23.08.24 в 11:05

До понеделник служебният премиер трябва да представи нов състав на кабинета

Президентът Румен Радев възложи на служебния премиер Димитър Главчев да предложи нов състав на служебно правителство. "Кризата в една институция не може да бъде гасена с разпалване на пожар в друга. Следва да предложите внимателно промени в състава на..

публикувано на 22.08.24 в 13:58