Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутатът Илхан Кючюк се усъмни, че Делян Пеевски е член на ДПС

Илхан Кючюк
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Илхан Кючюк, който застана на страната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, постави под съмнение членството в партията на оглавилия другото крило Делян Пеевски.

Всички знаехме, че г-н Пеевски през годините е от гражданската квота на ДПС. Досега не съм видял неговите членствени отношения – някъде да е декларирал, че е член в местна организация”, заяви евродепутатът пред БНР. По думите му, много фалшификации са се случили в последно време в ДПС и това е една от тях.

Коалициите на Пеевски и на Доган не представиха исканите от ЦИК документи

По повод изискването на ЦИК двете крила на партията, които заявиха желанието си да се явят на предстоящите избори в коалиции, да представят документи, доказващи, че ДПС не е част от техния състав, Илхан Кючюк коментира: “Всички процесуални действия, които трябва да бъдат извършени, ще бъдат осъществени. Абсурдно е един административен орган да не регистрира политическа сила, зад която стоят 400 хил. български гласоподаватели.”

Очаква се коалиция “Демокрация, права и свободи – ДПС” днес да подаде жалба във Върховния административен съд, в която да възрази срещу указанията на избирателната комисия. Илхан Кючюк обаче изказа опасения, че на съда може да е оказано влияние. “Не ми се иска да вярвам, че върховният съд може да е пленен до такава степен, но, за съжаление, имам лошо предчувствие, слушайки аватарите на Пеевски”, изтъкна евродепутатът. Той каза още, че Ахмед Доган ще има съществена роля в предстоящата предизборна кампания.

По-късно стана ясно, че коалицията около почетния председател е оттеглила жалбата си от ВАС. Въпреки това съдът ще се произнесе по нея в тридневен срок, съобщиха от институцията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Двете крила на ДПС в съревнование пред ЦИК кой да регистрира листите на партията

Привърженици на ДПС на Делян Пеевски и на ДПС на почетния председател Ахмед Доган чакат ред пред Централната избирателна комисия, за да регистрират партийните листи за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври т.г., информира БГНЕС. “..

публикувано на 01.09.24 в 13:18

Симпатизанти на лидера в оставка Корнелия Нинова протестират пред централата на БСП

Около 50 привърженици на Корнелия Нинова, която подаде оставка като лидер на БСП след лошото представяне на партията на последните парламентарни избори, се събраха пред партийната централа преди началото на днешния Национален съвет. Протестиращите..

публикувано на 01.09.24 в 11:44

Само България е предложила за еврокомисар един мъж и една жена

България е единствената страна, вслушала се в призива на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен страните членки да номинират по един мъж и една жена за новия състав на Еврокомисията, съобщава ДПА. След преизбирането си през юни Урсула фон ден..

публикувано на 01.09.24 в 09:01