Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Демерджиев:

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Иван Демерджиев
Снимка: БГНЕС

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли, заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев.

В понеделник прокурорската колегия на ВСС се събира на заседание, за да обсъди процедурата за избор на нов главен прокурор.

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор и той отново да бъде избран по някакъв начин под неговия контрол”, коментира Иван Демерджиев. По думите му, председателят на парламентарната група на ДПС иска да има пълен контрол и на практика да получи цялата власт в държавата. Бившият министър е категоричен, че по команда на Пеевски ВСС стартира нова процедура за избор на главен прокурор.

ПП-ДБ призова ВСС да не възобновява процедурата за избор на главен прокурор

Тук е мястото всички партии и техните лидери да се противопоставят категорично на това, а институциите да осъзнаят отговорността си, да запазят авторитета си и да не се поддават на влияние”, заключи той.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Топла неделя почти без валежи

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но почти няма да вали. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София – около 27°. Над планините ще бъде предимно..

публикувано на 07.09.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

“ Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс .” Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където участва в тържеството по повод 60-годишнината от обявяването на града. “ Тук не става..

публикувано на 07.09.24 в 12:49
Радан Кънев

Екатерина Захариева ще бъде българският еврокомисар

“ Очакването е Урсула фон дер Лайен да избере жена като кандидатура от България за еврокомисар основно заради силно нарушения баланс на половете в очаквания нов състав на Европейската комисия .” Тази прогноза направи пред бТВ евродепутатът Радан Кънев..

публикувано на 07.09.24 в 11:35