Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Демерджиев:

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Иван Демерджиев
Снимка: БГНЕС

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли, заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев.

В понеделник прокурорската колегия на ВСС се събира на заседание, за да обсъди процедурата за избор на нов главен прокурор.

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор и той отново да бъде избран по някакъв начин под неговия контрол”, коментира Иван Демерджиев. По думите му, председателят на парламентарната група на ДПС иска да има пълен контрол и на практика да получи цялата власт в държавата. Бившият министър е категоричен, че по команда на Пеевски ВСС стартира нова процедура за избор на главен прокурор.

ПП-ДБ призова ВСС да не възобновява процедурата за избор на главен прокурор

Тук е мястото всички партии и техните лидери да се противопоставят категорично на това, а институциите да осъзнаят отговорността си, да запазят авторитета си и да не се поддават на влияние”, заключи той.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конни надбягвания и пехливански борби в Исперих

Традиционни конни състезания и народни борби събират днес почитателите на спорта в Исперих. Жокеи и коне от различни краища ще мерят сили в конни надбягвания край града, както и в други съревнования на стария градски стадион. След тях на тепиха ще..

публикувано на 07.09.24 в 06:15

Температури до 30 градуса в събота

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър..

публикувано на 06.09.24 в 19:45

В Чипровци откриха паметник на Васил Левски

Паметник на Васил Левски вече се издига в Чипровци. Той е дарен на общината от българския онколог и родолюбец проф. д-р Иван Гаврилов по повод празника на града. В присъствието на много жители и гости на Чипровец дарителят и кметът Пламен Петков..

публикувано на 06.09.24 в 16:33