Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

Есенно море, ноември
Снимка: Радио Варна, Мариела Димитрова

През нощта от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява.
В четвъртък, 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно намалена и ще има ниска облачност. В сутрешните часове тя все още ще е по-значителна в североизточните райони, където са възможни слаби превалявания от дъжд. До обяд и там облачността ще намалее и ще се установява слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад, в източните райони - от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.

В планините
ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието
, сутринта над северното крайбрежие ще има значителна облачност и на отделни места ще превалява слаб дъжд. До обяд облачността ще се разкъса и намалее и по цялото крайбрежие ще се установи слънчево време. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималните температури ще достигат 25°– 27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите
 ще бъде предимно слънчево, но сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. По-значителна облачност ще има само над Румъния, а преди обяд в района около Карпатите ще превалява дъжд. След обяд, над западните райони от полуострова ще има разкъсана висока облачност.

Над Западна Европа
 синоптичната обстановка ще остане усложнена. Дълбок и обширен циклон с център над Норвежко море и свързаната с него фронтална система ще са причина за значителните валежи на Британските острови, в Норвегия, Дания, страните от Бенелюкс, северните райони на Франция и в Германия. Предимно облачно, дъждовно и ветровито ще е в Бискайския залив, северните райони на Испания, Западното Средиземноморие и Италия. В района на Алпите ще вали сняг. На изток облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но само на места в Полша, Беларус и Западна Украйна ще превалява дъжд. Във Финландия и Европейска Русия ще е без валежи.

В Париж ще е 14°, в Лондон и Берлин 15°, в Стокхолм 16°. В Рим 23°, Варшава 24°, Лисабон 25°, в Москва – 26°. В Мадрид и Будапеща  се очакват максимум 27°, в Белград и Букурещ 29, в Истанбул 28°, а в Атина ще е най-топло – 32 градуса.
Във Ванкувър 18°, в Отава 25°. В Сан Франциско 20°, в Ню Йорк 25°, в Чикаго 30°, а в Маями – 32°. В Мексико сити се очакват 24°, Каракас 25°, в Лима и Сантяго де Чиле 17°, в Асунсион 24°. В Рио де Жанейро ще е 32°, в Сау Паулу 31°, в Карачи и Тел Авив 32°, в Риад и Кувейт Сити 43°. В Маракеш 32°, Кайро 36°. В Мелбърн 14°, в Сидни 18°. В Окланд 16° и в Уелингтън 14°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 30 градуса в събота

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър..

публикувано на 06.09.24 в 19:45

В Чипровци откриха паметник на Васил Левски

Паметник на Васил Левски вече се издига в Чипровци. Той е дарен на общината от българския онколог и родолюбец проф. д-р Иван Гаврилов по повод празника на града. В присъствието на много жители и гости на Чипровец дарителят и кметът Пламен Петков..

публикувано на 06.09.24 в 16:33

Пловдив чества Съединението и празника на града

Честванията по случай 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Празника на Пловдив започнаха с тържествен молебен в катедралния храм “Света Богородица”, отслужен от Пловдивския митрополит Николай.  Бяха..

публикувано на 06.09.24 в 12:50