Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

Есенно море, ноември
Снимка: Радио Варна, Мариела Димитрова

През нощта от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява.
В четвъртък, 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно намалена и ще има ниска облачност. В сутрешните часове тя все още ще е по-значителна в североизточните райони, където са възможни слаби превалявания от дъжд. До обяд и там облачността ще намалее и ще се установява слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад, в източните райони - от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.

В планините
ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието
, сутринта над северното крайбрежие ще има значителна облачност и на отделни места ще превалява слаб дъжд. До обяд облачността ще се разкъса и намалее и по цялото крайбрежие ще се установи слънчево време. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималните температури ще достигат 25°– 27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите
 ще бъде предимно слънчево, но сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. По-значителна облачност ще има само над Румъния, а преди обяд в района около Карпатите ще превалява дъжд. След обяд, над западните райони от полуострова ще има разкъсана висока облачност.

Над Западна Европа
 синоптичната обстановка ще остане усложнена. Дълбок и обширен циклон с център над Норвежко море и свързаната с него фронтална система ще са причина за значителните валежи на Британските острови, в Норвегия, Дания, страните от Бенелюкс, северните райони на Франция и в Германия. Предимно облачно, дъждовно и ветровито ще е в Бискайския залив, северните райони на Испания, Западното Средиземноморие и Италия. В района на Алпите ще вали сняг. На изток облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но само на места в Полша, Беларус и Западна Украйна ще превалява дъжд. Във Финландия и Европейска Русия ще е без валежи.

В Париж ще е 14°, в Лондон и Берлин 15°, в Стокхолм 16°. В Рим 23°, Варшава 24°, Лисабон 25°, в Москва – 26°. В Мадрид и Будапеща  се очакват максимум 27°, в Белград и Букурещ 29, в Истанбул 28°, а в Атина ще е най-топло – 32 градуса.
Във Ванкувър 18°, в Отава 25°. В Сан Франциско 20°, в Ню Йорк 25°, в Чикаго 30°, а в Маями – 32°. В Мексико сити се очакват 24°, Каракас 25°, в Лима и Сантяго де Чиле 17°, в Асунсион 24°. В Рио де Жанейро ще е 32°, в Сау Паулу 31°, в Карачи и Тел Авив 32°, в Риад и Кувейт Сити 43°. В Маракеш 32°, Кайро 36°. В Мелбърн 14°, в Сидни 18°. В Окланд 16° и в Уелингтън 14°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 11 септември 2024 г.

В „България днес“ ви срещаме с едни активни, млади и успешни българи, които още от ученическите си години са научили, че тайната на успеха е да не спираш да искаш да се развиваш. Калоян Миладинов, Огнян Разсадов, Филостратос Титопулос и Александър..

публикувано на 11.09.24 в 19:00

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07