Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курсове по български език предлага Лисабонският университет

Лисабонски университет
Снимка: Facebook /Universidade de Lisboa

Лисабонският университет предлага курсове по български език, отворени и за външни желаещи да изучават езика. Това съобщи Посолството на България в Португалия. Занятията започват на 19 септември 2024 година и продължават до май 2025 година. Те са безплатни, като се заплаща само еднократна такса за записване от 20 евро. В рамките на курсовете университетът предлага обучение за устно и писмено общуване, както и практически упражнения за усвояване на граматиката и лексиката. Освен това изучаващите езика ще се запознаят и с българската култура, кино, история и традиции.

Занятията ще се провеждат два пъти седмично по 90 минути и се водят от лектора от Софийския университет "Св. Климeнт Охридски" доц. Антония Радкова. Повече информация може да се получи на електронен адрес: antoniar@edu.ulisboa.pt.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Тараклия обсъждат евроинтеграцията на Молдова

Дискусия  "Европа – това сме ние, ние – това е Европа" ще се проведе днес от 16.00 ч. в ресторант "Варна" в молдовския град Тараклия. Организатор на събитието е Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ) с подкрепата на..

публикувано на 10.09.24 в 08:05

Дни на българското документално кино в Босилеград

В Босилеград, Сърбия, започва Второто издание на "Дни на българското документално кино", чийто организатор е Сдружение "ГЛАС".  Част от своето творчество ще представят Георги Тошев, Борислав Колев, Мария Ландова, Христо Петков, Калин Илиев,..

публикувано на 10.09.24 в 06:45

Българското школо "В. Левски" в Баркинг открива учебната година

На 9 септември отваря врати за новата учебна 2024/2025 година българското школо "Васил Левски" в Баркинг, Великобритания. "Нямаме търпение да напълните класните стаи, за да учим и да се забавляваме заедно", споделиха във Фейсбук дни преди първия..

публикувано на 09.09.24 в 16:51