Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавната млечна компания модернизира завода си във Видин

Министърът на икономиката Петко Николов в „Ел Би Булгарикум“
Снимка: lbbulgaricum.bg

Πpeз ceптeмвpи зaпoчвa мoдepнизaция нa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa дъpжaвнaтa ĸoмпaния зa млeчни пpoдyĸти "Eл Би Бyлгapиĸyм" във Bидин. Пъpвoнaчaлнo пpeдcтoи дa бъдaт peмoнтиpaни xлaдилнитe пoмeщeния в cĸлaдoвeтe и дa бъдaт пpeacфaлтиpaни aлeитe, oтвeждaщи ĸъм цexoвeтe и пapĸингa пpeд caмaтa cгpaдa, oбявиxa oт дpyжecтвoтo. От държавното предприятие не разкриват каква е стойността на инвестицията, но се предвижда постепенна подмяна на остарялото оборудване. Това ще позволи производството на по-големи количества свежи млека, краве масло и топени сирена, заяви пред журналисти министърът на икономиката Петко Николов. От 1 май тази година служителите в компанията получават с 10% по-високи заплати, а от 1 септември, заплатите им са повишени още, като целта е до края на годината възнагражденията да са с 30% по-високи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Търси се решение как да бъдат компенсирани производителите на слънчева енергия

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов заяви, че днес, 28 юни, ще бъде взето решение за начина, по който да се компенсират производителите на зелена енергия. Компенсациите са заради загуби, претърпени от тях..

публикувано на 28.06.24 в 08:05

Банско е домакин на Балкански бизнес форум

Балкански бизнес форум ще се проведе в планинския град Банско на 7 и 8 юни. Целта на мероприятието е да засили регионалното икономическо сътрудничество между балканските страни и да създаде успешни бъдещи партньорства. Ще се включат компании от..

публикувано на 07.06.24 в 07:35
Гърция

Расте броят на декларираните частни български имоти в чужбина

В 64 държави по целия свят и на всеки континент има имоти, които са собственост на българи. Това показват данни на Националната приходна агенция, предоставени на в-к “24 часа”. До 30 април 2024 г. 3604 български граждани са декларирали имот в..

публикувано на 03.06.24 в 13:33