Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50-метров зелник, стари занаяти и музика от Балканите на фестивал в Шишковци

Снимка: Балканска черга

Изложбите "Черги от Краището", "Облеклото в Краището от началото на 20-и век", базар на занаятчийски произведения и селскостопанска продукция, конкурс за най-добра домашна ракия и богата музикална програма влизат в програмата на първия ден на тазгодишното издание на Международния фестивал "Балканска черга".

Събитието в кюстендилското село Шишковци продължава до 15 септември. В съботния ден зрителите ще се насладят на фолклорна програма със състави от България, Сърбия и Република Северна Македония, демонстрация и изложба на печива. Част от кулинарното изкушение ще бъде 50 метров зелник. За 15 септември са предвидени изложба и демонстрации на стари занаяти - изделия от глина, царевични кукли, а така също турнири по дърпане на въже и канадска борба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хиляди се сбогуваха с рок легендата Кирил Маричков

Хиляди почитатели, близки, роднини и приятели на българската рок легенда Кирил Маричков се стекоха в столичния храм "Света София", за да се поклонят пред тленните останки на музиканта и да кажат последно "Сбогом". В същото време фенове на Маричков в..

публикувано на 15.10.24 в 15:55
Сградата на Българска Академия на науките

Академиите на науките на Куба и България обединяват сили в решаването на глобални проблеми

Тази събота, 12 октомври, Българската академия на науките тържествено отбеляза 155-ата годишнина от основаването си с официален прием и концерт в Софийската опера и балет. Именно този специален случай, както и 64-ата годишнина от установяването на..

публикувано на 15.10.24 в 15:25
Инженер Катя Стоянова, ръководител на проекта „Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика

Отличиха община Петрич за популяризирането на Хераклея Синтика

Община Петрич получи награда за оригинално популяризиране на туристическа дестинация "Хераклея Синтика". Това каза за БТА инж. Катя Стоянова, ръководител на проекта "Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика". Наградата е връчена на..

публикувано на 15.10.24 в 13:47