Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50-метров зелник, стари занаяти и музика от Балканите на фестивал в Шишковци

Снимка: Балканска черга

Изложбите "Черги от Краището", "Облеклото в Краището от началото на 20-и век", базар на занаятчийски произведения и селскостопанска продукция, конкурс за най-добра домашна ракия и богата музикална програма влизат в програмата на първия ден на тазгодишното издание на Международния фестивал "Балканска черга".

Събитието в кюстендилското село Шишковци продължава до 15 септември. В съботния ден зрителите ще се насладят на фолклорна програма със състави от България, Сърбия и Република Северна Македония, демонстрация и изложба на печива. Част от кулинарното изкушение ще бъде 50 метров зелник. За 15 септември са предвидени изложба и демонстрации на стари занаяти - изделия от глина, царевични кукли, а така също турнири по дърпане на въже и канадска борба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни топъл есенен вторник

Във вторник , 15 октомври, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°...

публикувано на 14.10.24 в 19:45

България днес - 14 октомври 2024 г.

В "България днес" на 14 октомври слушайте си говорим за Света Петка Българска, чиято памет почитаме в днешния ден. В памет на Кирил Маричков звучат песни на "Щурците". Гост в студиото е Ружка Николова, председател на Аржентинско-българската фондация в..

публикувано на 14.10.24 в 19:00

Ще строим скоростен път Монтана - София с тунел под "Петрохан"

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев подписа договор за изработване на идеен проект за скоростен път Монтана – София с тунел под старопланинския проход "Петрохан". Стойността на договора с..

публикувано на 14.10.24 в 17:18