Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50-метров зелник, стари занаяти и музика от Балканите на фестивал в Шишковци

Снимка: Балканска черга

Изложбите "Черги от Краището", "Облеклото в Краището от началото на 20-и век", базар на занаятчийски произведения и селскостопанска продукция, конкурс за най-добра домашна ракия и богата музикална програма влизат в програмата на първия ден на тазгодишното издание на Международния фестивал "Балканска черга".

Събитието в кюстендилското село Шишковци продължава до 15 септември. В съботния ден зрителите ще се насладят на фолклорна програма със състави от България, Сърбия и Република Северна Македония, демонстрация и изложба на печива. Част от кулинарното изкушение ще бъде 50 метров зелник. За 15 септември са предвидени изложба и демонстрации на стари занаяти - изделия от глина, царевични кукли, а така също турнири по дърпане на въже и канадска борба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разходка с вързани очи по улиците на София показва колко е трудно придвижването за незрящите

15 октомври е Международен ден на белия бастун и всяка година привлича общественото внимание към предизвикателствата пред хората с увредено зрение и особено тяхната свързаност с обществото ни. Белият бастун е признат като знак за зрително..

публикувано на 15.10.24 в 09:10

Форум в Бургас обсъжда състоянието на Дунав и Черно море

Конференция на тема "От извора на Дунав до Черно море – здравословна вода и здравословен живот" ще се проведе в Бургаския свободен университет в черноморския град. Участниците ще се фокусират върху иновативни и приросъобразни решения за..

публикувано на 15.10.24 в 07:05

Франция отличава Диана Добрева с ордена "Рицар на изкуствата и литературата"

На 15 октомври в резиденцията на посолството на Франция в София на официална церемония режисьорът на Народния театър Диана Добрева ще бъде отличена с френския орден "Рицар на изкуствата и литературата" – високо международно признание за приноса..

публикувано на 15.10.24 в 06:30