Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър предлага държавните служители да бъдат кредитирани от ББР

Снимка: БГНЕС

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов не се е отказал от идеята държавната Банка за развитие (ББР) да отпуска преференциални кредити за работещите в публичния сектор. В интервю за БНТ той поясни, че идеята му е била неправилно интерпретирана като бонус за държавни чиновници. "ББР ще се опита да разработи финансов пазарен продукт, чрез който заети в обществения сектор с право на обезщетение при пенсиониране, да могат да ползват частично дължимото им предсрочно под формата на нисколихвен кредит или друг финансов инструмент", каза той. Така държавната банка ще се намесив социалната инфраструктура, за да укрепва кадровия потенциал в ключови сфери", каза той и уточни, че става дума за пожарникари, полицаи, учители, военни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министърът на икономиката Петко Николов в „Ел Би Булгарикум“

Държавната млечна компания модернизира завода си във Видин

Πpeз ceптeмвpи зaпoчвa мoдepнизaция нa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa дъpжaвнaтa ĸoмпaния зa млeчни пpoдyĸти "Eл Би Бyлгapиĸyм" във Bидин. Пъpвoнaчaлнo пpeдcтoи дa бъдaт peмoнтиpaни xлaдилнитe пoмeщeния в cĸлaдoвeтe и дa бъдaт пpeacфaлтиpaни aлeитe,..

публикувано на 15.09.24 в 09:20

Българска компания за протеинови барчета разширява дейността си

Българската компания за протеинови барчета Healthy Bars планира да изгради нова фабрика в столичния район "Връбница". Регионалната инспекция за околна среда и води вече е уведомена за намерението, а от компанията обявиха, че с разширяването на..

публикувано на 14.09.24 в 08:10
Извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република в България Н.Пр. г-жа Дай Цинли

Н.Пр. Дай Цинли: България и Китай имат практично сътрудничество, което се надяваме да задълбочим

България и Китай установяват дипломатически отношения помежду си преди 75 години – през 1949-а. Година по-късно КНР и НРБ си разменят посланици и двустранните отношения се развиват пълномащабно – подписани са договори за сътрудничество в културата,..

публикувано на 11.09.24 в 12:05