Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Разлог откриха шестметрова статуя на Света Богородица с Младенеца

Света Богородица с Младенеца
Снимка: БТА

С водосвет, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим, в Разлог беше открита шестметрова статуя на Света Богородица с Младенеца. Скулптурата, поставена в центъра на кръговото кръстовище пред многопрофилната болница в града, се вижда от повече от километър.

Митрополит Серафим припомни думите на Божията майка, отправени към всички нас: “Каквото ви каже Той, моят син и наш Господ Иисус Христос, него вършете.” С това със сигурност ще имаме нейното застъпничество като наша майка, добави духовникът след водосвета.

Мраморната статуя е дело на скулптора Асен Ботев. “Беше чест и огромна отговорност за мен 5 години да се събуждам с мисълта „Света Богородице, помилуй нас”, каза той пред журналисти.

Кметът на Разлог Красимир Герчев заяви пред събралото се множество, че се чувства горд и удовлетворен, тъй като със съвместни усилия е изпълнено желанието на жителите на града да имат този символ, вдъхващ вяра в забързаното и сложно всекидневие.

В края на официалното откриване солисти от Свищовския хор “Янко Мустаков” изпълниха църковни песнопения пред статуята на Света Богородица с Младенеца.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54

В събота ще превалява над Източна България

В събота , 12 октомври, минималните температури ще са между 12 и 17°, в София 12°. Преди обяд над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва..

публикувано на 11.10.24 в 19:45