Eмисия новини
от часа

author: Joan Kolev

Dimi Komanduçi eksploron emocionet vokale të frymëzuara nga fëmijët bullgarë në Romë

Zëri ynë është edhe aleati ynë në rrugën drejt arritjes së qëllimeve tona personale. Ai është ADN-ja jonë emocionale, unike sa bebëza e syrit, shpjegon Dimitrinka Jordanova - Komanduçi, trajnerja e parë e zërit /voice coach/ në Bullgari. Cilat..

26.06.23 07:15 |
Foto: Facebook /BulgarischeSchuleLinz

Shkolla e së dielës "Orfeu" dhe një program radiofonik bullgar bashkojnë komunitetin tonë në Linz dhe në rajon

Numri i shkollave të së dielës në Austri është 5 dhe ndodhen në Vjenë, Linz, Graz, ndërsa disa prej tyre kanë filiale edhe në qytetet Klagenfurt, Wels dhe Krems – sipas të dhënave të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës në vendin tonë. Në vazhdim do t'ju..

21.06.23 07:15 |

Reshuffle at the top of Bulgaria’s prosecutor's office does not ‎quell tensions in the judicial system

The replacement of Bulgaria’s prosecutor general Ivan Geshev, who was ‎dismissed ahead of schedule, with his deputy until recently, Borislav Sarafov, ‎does not succeed in easing the long-standing tension in Bulgaria's judicial ‎system, observers comment.‎..

20.06.23 12:30 |

Të takohemi "Në të Gjelbër" në parkun Bedeçka

Me një emër provokues, por me një kauzë popullore - për të treguar se si interesi publik për më shumë gjelbërim në qytete nuk bie gjithmonë në kundërshtim me interesin e investitorit, këtë mesazh përcjell festivali "Në të Gjelbër" nga 15 deri më 18..

15.06.23 07:15 |

Ein Treffen im Grünen im Park „Bedetschka“

Vom 15. bis 18. Juni findet im Park „Bedetschka“ in Stara Sagora das Festival „Im Grünen“ statt. „Am Freitag und Samstag, sprich am 16. und 17. Juni, treten auf der Bühne im Park mehrere Bands aus Stara Sagora, der Hirtenflötenspieler..

12.06.23 16:24 |

Për lirinë dhe mësimet që na jep historia bullgare

Dita e Botevit dhe e atyre që kanë dhënë jetën për lirinë dhe pavarësinë e Bullgarisë, 2 qershor, është ndër datat historike të shoqërisë sonë. Megjithatë, si e konceptojnë bullgarët modernë lirinë dhe pse ne i nderojmë heronjtë bullgarë vetëm një..

02.06.23 07:15 |

A government with the second mandate – a possibility yet full of misgivings

The political conundrum in which Bulgaria finds itself is becoming more and more insolvable, as the way out of the political crisis, which has been going on for two years now, seems to be receding again. Additional fuel was added to the fire..

30.05.23 13:37 |

Masivet e shkurreve thithin në mënyrë më efikase emetimet e dëmshme në mjedisin urban

Më 28 maj, shënojmë Ditën e Parqeve në Bullgari, të caktuar nga Ministria e Mjedisit dhe Ujit gati një çerek shekulli më parë, në vitin 1999. Në vendin tonë ekzistojnë tre parqe kombëtare dhe njëmbëdhjetë parqe natyrore. Parqet kombëtare Rilla ,..

28.05.23 09:00 |
Foto: Facebook/ BulgaarseschoolinNederland

Vizitë në shkollën e së dielës “Shenjtor Kirill dhe Metodij” në Hagë

Më shumë se 40 shkolla bullgare të së dielës jashtë vendit mbajnë emrin e krijuesve të alfabetit sllav (glagolica), vëllezërve Kirill dhe Metodij. Më 11 maj, kur Kisha Ortodokse Bullgare kremton Ditën e Apostujve dhe Edukatorëve të Shenjtë , ne..

11.05.23 06:25 |
Foto: Shkolla „Vasill Levski“ në Zaragoza

Shkolla "Vasill Levski" në Zaragoza ka 14 vjet që ruan të gjallë kujtimin e Bullgarisë dhe heronjve tanë

Imazhi dhe vepra e Apostullit të Lirisë lind në mendjen e çdo bullgari kur duhet të thotë emrin e një heroi kombëtar. Dhe pavarësisht se historianët debatojnë për disa momente nga jeta e tij, ai ze një vend të rëndësishëm në zemrat e popullit të..

07.05.23 09:35 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна